1

Klik linksboven in de menubalk op "bestand".

Klik op "exporteren als".

Kies hiervoor "PDF".

Image
printklare-pdf-maken-libreoffice-stap-1

2

Er verschijnt een nieuw venster in beeld met de instellingen voor het exporteren van het document naar een PDF.

Selecteer "verliesvrije compressie" (dit zorgt ervoor dat de afbeeldingen zo goed mogelijk in de PDF worden opgenomen).

Klik op "exporteren".

Image
printklare-pdf-maken-libreoffice-stap-2

3

In het nieuwe scherm dat verschijnt kan je de locatie kiezen waar de PDF opgeslagen moeten worden en de bestandsnaam opgeven. Als je dit hebt gedaan kan je op "opslaan" klikken en wordt de PDF aangemaakt.